Cine sunt eu?

psih. dr. Flavia Teculeasa

Sunt psiholog clinician, psihoterapeut adlerian și doctor în psihologie. Am decis să îmi încep doctoratul în 2018, în perioada în care lucram în D.G.A.S.P.C. la Serviciul Asistență Maternală, pentru a-mi completa munca practică în acest domeniu. Tema de studiu este axată pe dinamica stres-traumă în sprijinirea copiilor vulnerabili, cu aplicație la profesioniștii din domeniul protecției copilului. Am ales această temă din dorința de a înțelege în profunzime traumatizarea psihologică a copiilor din sistemul de protecție, dar și fenomenele la care pot fi expuși asistenții maternali în munca lor, cum ar fi burnout, stres traumatic secundar, fenomene cărora se acordă puțină atenție în literatura de specialitate, dar mai ales în practica la nivel național.

Deși acum îmi desfășor activitatea profesională exclusiv în cabinet, cercetarea desfășurată în acest domeniu continuă. Înainte de a-mi începe studiile doctorale am încheiat două programe masterale, în domeniul psihotraumatologiei în cadrul Universității din București și în domeniul psihologiei clinice și psihodiagnozei cognitive în cadrul Universității Ecologice din București, perioade în care am cercetat psihologia familiilor ale căror copii sunt diagnosticați cu boli rare, dar și aspectele psihologice din domeniul oncologic.

Toată pregătirea mea a modelat interesele actuale, astfel activitatea mea din cabinet îmbină principii adleriene în psihoterapia și consilierea psihologică, principii de parenting în lucrul cu părinții, psihotraumatologia, modalități de a sprijini familiile copiilor cu dizabilități și psihooncologia în sprijinirea pacienților cu diagnostic oncologic.

În procesele de terapie promovez încurajarea, blândețea, regândirea unor convingeri despre lume și viață care nu mai sunt utile în prezent și care au fost formate încă din copilărie, îngrijirea părții rănite/ traumatizate a sinelui, conectarea cu propriile emoții, în ritmul clientului.

Mai multe informații despre pregătirea și activitatea mea profesională găsiți aici.